Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

33 inrapporterade fall av kränkningar

Antalet anmälda kränkningar och fall av diskriminering mot barn och ungdomar har ökat jämfört med förra året. Det visar en ny sammanställning av vårterminens statistik från samtliga kommunala skolor och förskolor i Hudiksvall.

Annons

– Vi ser att både skolorna och förskolorna har blivit bättre på att förebygga olyckor genom föreskrifter och så vidare, men när det gäller kränkningar och trakasserier måste de jobba mycket mer, säger Barbro Kernby som är processledare på lärande och kulturförvaltningen.

Under vårterminen har 33 fall av trakasserier mot barn och ungdomar rapporterats in från kommunens skol- och förskoleomsorg. Det är en ökning med sex anmälningar jämfört med samma period förra året. Totalt går 7467 barn och ungdomar på de berörda förskolorna och skolorna.

Totalt sett minskade antalet inrapporterade händelser där barn och ungdomar varit utsatta för eller faktiskt skadats i skolor och förskolor. Trots det ökade andelen kränkningar. Av de 123 anmälningarna vårterminen 2010 var 27 % av händelserna förknippade med kränkning. Vårterminen innan var andelen 19 % av de då 139 inrapporterade händelserna.

Mer läsning

Annons