Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

30 personer har inte betalat barnomsorg

Den sista april fanns det nära 1,4 miljoner kronor i obetalda fakturor till kommunen. Och hos kommunens inkassobolag ligger krav på ytterligare 6,9 miljoner kronor.

Annons

25 852 kronor hade till exempel inte betalats för barnomsorg av 30 personer. De har fått uppsägningsbrev och riskerar att förlora sina platser.

- De som får en uppsägning har haft förfallotiden på sig, och sen fått inkassokrav och då haft tio dagar på sig att betala, säger Susanne Eriksson på ekonomiavdelningen.

När det gått så långt har personen haft cirka en och en halv månad på sig att betala räkningen. Och när uppsägningsbrevet då kommer, finns det ytterligare en månad att reglera skulden innan barnen stängs av från barnomsorgsplatsen.

- Det är inte så många det går så för, säger Susanne Eriksson på ekonomiavdelningen.

Den som inte betalar sin räkning för vatten och avlopp, kan få sitt vatten avstängt. Men renhållningen får inte stängas av.

Förutom de senast förfallna räkningarna, ligger det äldre obetalda skulder hos kommunens inkassobolag. Det finns fordringar på 4,4 miljoner kronor plus 2,5 miljoner kronor i räntor.

Mer läsning

Annons