Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20 får gå från Hiabs lager

Alla 20 verkstadsanställda på reservdelslagret på Hiab som varslats får gå. Förhandlingarna är klara. Flytten av enheten till Stockholmsområdet ska vara klar i augusti.

Annons

Alla varslade arbetare på Hiabs lager vid Granebovägen i Hudiksvall kommer att sägas upp i mars. De har sex månaders uppsägningstid. Lagret ska vara tömt och släckt sista augusti. För två tjänstemän pågår förhandlingarna fortfarande.

Varslet för 22 anställda på reservdelsavdelningens lagerenhet kom i början av januari, och förhandlingar för de kollektivanställda pågick till i måndags.

– Vi hade hoppats att de inte ville röra i en verksamhet som går med vinst samtidigt som det är lågkonjunktur, men det är ett strategiskt beslut, säger IF Metalls klubbordförande Kjell Persson.

Åtgärden är en del i den strategiska plan som företaget har för Cargotec. Två lagerenheter i landet slås samman och verksamheten ska läggas ut på entreprenad i Stockholmstrakten. Tanken är att få stordriftsvinster. Just nu pågår förhandlingar med två intresserade parter.

Det finns ambitioner att uppsagda verkstadsanställda som anmäler intresse ska kunna erbjudas anställningar i produktionsavdelningen under våren, om kompetensen är den rätta. Hiab behöver troligtvis anställa fler.

– Positiva tendenser finns, vi bedömer att ett antal kan bli erbjudna jobb på produktionsavdelningen, säger personalchef Lars Engnell.

Mer läsning

Annons