Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring slog man medvetslös

En 18-årig kille i Delsbo åtalas efter att ha slagit en jämnårig man medvetslös på en tillställning på Svanbacken i Delsbo.

Annons

En man slogs medvetslös och fördes i ambulans till Hudiksvalls sjukhus efter att ha misshandlats i samband med en fest på Svanbacken i Delsbo i våras. Nu åtalas en 18-årig dellbo för misshandeln.

Misshandeln inträffade i samband med att en artist hade en spelning på Svanbacken den 27 april i år. Enligt vittnen ska 18-åringen ha kastat ned den misshandlade mannen på golvet och sedan satt sig över mannens bröstkorg och slagit mannen i ansiktet med knytnävarna.

Den misshandlade mannen blev så pass skadad i misshandeln att han fick läggas in på Hudiskvalls sjukhus för vård. Han fick enligt sjukhusjournalerna en hjärnskakning och skador i ansiktet av misshandeln.

Den åtalade 18-åringen erkänner brottet. Han säger att han under kvällen hade upplevt den andre unge mannen som störig. När så den andre mannen tog 18-åringens öl, ska det ha brustit för honom. Han ska sedan ha slagit den andre mannen vid ett par tre tillfällen. Men han menar att vittnesuppgifterna om att misshandeln var oprovocerad, samt att han satt sig grensle över den andre mannen för att slå honom är felaktiga.

Mer läsning

Annons