Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-åring död i frontalkrock

/

(UPPDATERAD 25/1 09:14) En 18-årig man avled i när han frontalkrockade med en lokalbuss utanför Hudiksvall, natten till söndag.

Bilen totalkvaddades och bussen skickades 30 meter ut på en åker.

Inga passagerare fanns med ombord på bussen.

Annons

 

Strax före halv två, natten mot söndag, kom en personbil med en ensam förare, på väg söderut, av okänd anledning över i mötande körfält och körde rätt in i en lokalbuss som var på väg norrut. Trafikolyckan inträffade på 80-sträckan strax söder om E4-avfarten Hudiksvall södra.
Föraren av personbilen var en 18-årig man från Hudiksvall. Enligt polisens vakthavande befäl avled mannen direkt i samband med den våldsamma kollisionen.
Bussen körde sträckan Enånger–Hudiksvall och var på väg norrut längs E4. De sista passagerarna klev av i Iggesund, innan bussen fortsatte mot Hudik. Kraften från kollisionen slungade bussen av vägen och den stannade omkring 30 meter ut på en åker, med relativt omfattande skador.
Föraren klarade sig utan allvarliga kroppsskador, men chockades i samband med olyckan.
– Han fick föras till sjukhuset men kunde åka därifrån rätt snabbt, säger Linda Sahlén, vd för KR trafik.
Båda fordonen har bärgats och tagits i beslag av polisen. Det kommer att genomföras en teknisk undersökning av både bilen och bussen, vilket är rutin i samband med dödsfall i trafikolycka.
– Undersökningen kommer inte att göras förrän våra tekniker kommit på plats, vilket blir i början av veckan, säger jourhavande förundersökningsledare, vid polisen i Gävleborgs län.
Enligt personal från Norrhälsinge räddningstjänst var det inte speciellt halt vägunderlag vid olyckstillfället. Vad som orsakade olyckan är fortfarande oklart.
– Vi hörde chauffören säga att bilen kom rakt emot honom och att han inte hann väja för den, säger Johan Fredriksson, som ryckte ut till olycksplatsen.
Polisen kommer även att kontrollera eventuell inblandning av alkohol.

 

Mer läsning

Annons