Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årig elev åtalas för lärarmisshandel

En 15-årig elev står åtalad vid Hudiksvalls tingsrätt för att ha sparkat en lärare på skolan när denne låg ner. Pojken erkänner gärningen. Två andra elever, som deltog i misshandeln, undgår åtal sedan de inte var straffmyndiga då den ägde rum.

Annons

Det var i maj i år som en rektor på en skola i Hudiksvalls kommun anmälde att en lärare blivit misshandlad av tre elever i skolans kapprum. Nu åtalas en av eleverna, en 15-årige pojke, vid Hudiksvalls tingsrätt. Pojken erkänner att han gjort sig skyldig till att sparka på läraren. De övriga två som deltog i misshandeln var inte straffmyndiga vid tidpunkten för den och kan därför inte ställas till svars rättsligt. Istället blir de föremål för socialtjänstens insatser.

Av förundersökningen i målet framgår att läraren vid det aktuella tillfället hade försökt att få tre högstadieelever att upphöra med en lek som involverade en bordsskiva. Tillsägelsen utmynnade i ett handgemäng mellan läraren och eleverna, som i sin tur resulterade i att läraren genom knytnävsslag slogs till marken. Väl liggandes på golvet ska han, av en av eleverna, ha fått ta emot en spark som träffade honom på axeln.

Mer läsning

Annons