Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

13-åringar utkastade - fick inte sälja t-shirts mot knark

Flickorna skulle arbeta ideellt genom att sälja t-shirtar för att samla ihop pengar till det nystartade projektet Narkotikafritt Dellenbygden. I stället avvisades de från Bjuråkerstämman i tårar.

Annons

De två 13-åriga tjejerna hade gjort egen skylt och fått skjuts till stämman av mamman till en av flickorna. De var glada och stolta över att få sälja tröjor för att stödja projektet Narkotikafritt Dellenbygden, NFT.

Väl på plats blev flickorna bryskt avvisade av medlemmar från Bjuråkers forngård och tvingades lämna Bjuråkersstämman i tårar.

– Flickorna och mamman till en av dem förklarande för en styrelsemedlem i Bjuråkers forngård varför de var där och vad de skulle göra. Senare kom mannen tillbaka med två andra män från styrelsen för att kasta ut tjejerna. Avvisandet var bryskt och tjejerna grät, säger Andreas Fahlberg, ansvarig för projektet Narkotikafritt Dellenbygden.

Petra Gahm, kassörska vid Bjuråkers forngård förklarar att avvisningen av de 13-åriga flickorna berodde på att ingen försäljning får förekomma under stämman.

– Ingen försäljning är tillåten. Det gäller hela området. Bjuråkersstämman är ingen marknad, och vill någon sälja något måste de först kontakta styrelsen för att få tillstånd, säger Petra Gahm.

Mer läsning

Annons