Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100 år och lika många artister

/

Med ett pressat körschema och hårda order visade Hudiksvalls artistelit upp sig från scenen.

Till den tappra publikens glädje.

– Det är roligt att komma hem, konstaterade Anita Strandell efter uppträdandet.

Annons

Vad passar bättre att fira en 100-årsjubilar än att låta nästan lika många artister uppträda. Inte mycket, är nog svaret från den, i regnets skugga, månghövdade publiken.

Sigge Hill, Mårten Lärka, Janne Krantz, Iggesundsrevyn, kören Röstmix, Agneta Sjödin, Happyville, Engmans Kapell, Petter Hillström, Ulrika Beijer, Py Bäckman och sist men inte minst – HT-kören.

Aldrig tidigare har så många duktiga lokala förmågor slutit upp på en och samma scen.

När kören Röstmix inledde med Hälsingesången stod regnet fortfarande som spön i backen. Trots det var det en ansenlig mängd lyssnare som letat sig ut till parken. En kustbo rädds inget regn, inte.

Konferenciéerna Cecilia Olsson och Ulrika Beijer hälsade publiken välkommen och började med att gratulera festens 100-åring.

Med myllret av artister följde också ett hårt spelschema, planerat och tajmat minut för minut. Något som inte passar alla.

– Det svåraste som finns är att bara uppträda med en eller två låtar. Då får man aldrig chansen att fånga in publiken, säger Anita Strandell.

En annan av artisterna som gjorde ett uppskattat besök i Borgarparken var Agneta Sjödin. Hon är just nu aktuell med en ny bok och ett fortfarande hemligt tv-projekt.

– Det känns skönt att ha kvar relationen till Hudiksvall. Det här känns fortfarande som mitt hem, säger hon.

(Läs mer i bilaga som följer med HT på måndag)

Mer läsning

Annons