Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Högt förtroende för svenska bönder

/

Sju av tio svenskar har mycket gott förtroende för bonden som matproducent. Det visar en undersökning beställd av LRF, Lantbrukarnas riksförbund.

Annons

Sveriges bönder åtnjuter högt förtroende hos gemene man. I en färsk undersökning från LRF instämmer 72 procent av de intervjuade personerna (totalt 1 219 personer) helt i påståendet att de har förtroende för bonden som producent av svenska råvaror och svensk mat.

LRF har ställt samma fråga vid tre tillfällen tidigare, 2012 och 2013, och förtroendet har ökat från 66 procent 2012 till dagens 72 procent.

– Det höga förtroendet vittnar om en ökad medvetenhet. Sveriges bönder producerar mat och råvaror med stor hänsyn till djuromsorg, miljö och folkhälsa. Bönderna ser till att hålla våra landskap öppna och skapar jobb i hela landet. Det är glädjande att man som konsument ser det, kommenterar LRF:s förbundsordförande Helena Jonsson.

Den största ökningen i den senaste undersökningen har skett i de yngre grupperna, 18-29 år respektive 30-44 år. Människor boende i Stockholm och andra större städer står för en stor del av ökningen. Förtroendet hos barnfamiljer har också ökat.

Mer läsning

Annons