Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hjärtmottagning i Söderhamn ersätts av hälsocentrum i Delsbo

Mitt Hjärtas ägare Eskil Hammarström vill inte gå i mer polemik med landstinget efter förslaget att säga upp avtalet med hjärtmottagningen i Söderhamn.

– Vi ska bygga upp en verksamhet i Delsbo istället, men då blir det tyvärr för dem som själva kan betala för sig, säger han.

Annons

Enligt Eskil Hammarström kommer Mitt Hjärta att ta ett fortsatt ansvar för sina hälsocentraler i Hudiksvall, Söderhamn och Ljusne även om hjärtmottagningen lägg ner.

– Men gnistan falnar, säger han.

Landstinget måste senast vid halvårsskiftet bestämma om man ska förlänga avtalet med Mitt Hjärta för 2013. I onsdags fick landstingsstyrelsen tjänstemännens förslag som innebär att avtalet inte förlängs.

Landstingsrådet Eva Tjernström (S) vill dementera tidningsuppgiften om att hon står bakom förslaget.

– Jag sa att det är svårt att ta någon annan ställning än verksamheten och att det därför lutade åt det hållet men att vi måste titta vidare på underlaget, säger hon.

Beslutet tas den 28 maj.

Eskil Hammarström anser att det finns tjänstemän i landstinget som alltid har motarbetat Mitt Hjärta och lämnar snedvriden information till politikerna.

– Men jag tänker inte strida på barrikaderna för det här avtalet, men på längre sikt hoppas jag ändå att vi ska kunna få ett valfrihetssystem för öppenvårdskardiologi i Gävleborg.

Eskil Hammarström ska nu inrikta sig på att bygga upp ett hälsocenter i Delsbo, där familjen Hammarström numera bor.

– Det blir mycket tonvikt vid fysisk aktivitet kopplat till skogen, men det kommer att finnas teknisk utrustning för undersökningar av personer med hjärt-, kärlproblem. I uppbyggnadsfasen blir det nog mycket ideellt arbete. Sedan tänker vi ta emot egenbetalande patienter och från försäkringsbolag och företag.

Mer läsning

Annons