Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är gänget bakom helahälsinglands succéapp

/
  • Alexander Andersson, Beatrice Nilsson, Markus Sandin, Mikael Eliasson, Erik Nordlund och Martin Lundberg är de utvecklare som jobbat med att utveckla Mittmedias nyhetsappar.

Helahälsingland.se:s app har redan laddats ner av tusentals. Nu börjar arbetet med att förbättra den ännu mer för gänget som byggt dem.
– Nu kan vi lära oss hur apparna används och fila till där vi tänkt lite fel, säger Erik Nordlund, team lead.

Annons

Mittmedia, koncernen där helahälsingland.se ingår, har byggt de tio nyhetsapparna från grunden. Sex av utvecklarna på Mittmedias digitala utvecklingsavdelning har sedan i våras kämpat med uppgiften att ge dig en så bra app-upplevelse som möjligt.

Ladda ner vår nya app här

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Fokus har legat på att appen ska vara snabb på att ladda nyheter och på geografiskt styrda pushnotiser.

– Vi kan skicka pushnotiser på kvartersnivå – om användaren väljer att ställa in det så. Det är verkligen en personlig pushupplevelse som vi håller på att bygga, säger Markus Sandin, produktägare.

Läs även: Så gör du för att få pushnotiser i din telefon

De geografiska pusharna har varit den största utmaningen med appbygget.

– Sverige är inte indelat på något bra sätt för att vi ska kunna komma så nära som vi vill med pusharna. Postnummer till exempel är alldeles för grovt. Här tror jag att vi kommer att få jobba vidare med att utveckla appen ytterligare, säger Markus Sandin.

En av dem som arbetat med just pusharna är systemutvecklaren Mikael Eliasson.

– Vi har fått tänka om många gånger och göra omtag. Utmaningen ligger i att inte dränka användaren i pushnotiser utan hitta en balans. Det finns väl en risk att användarna kommer välja för stora geografiska områden och få för många pushar, men jag hoppas att vi lyckas kommunicera att man kan välja själv, säger han.

Läs även: Frågor och svar om nya appen

När nu appen släpps och börjar användas går arbetsprocessen in i nästa steg: Att utveckla appen vidare efter användarnas önskemål.

– Det är först nu vi kan lära oss hur appen används, var vi tänkt fel och var vi behöver justera, säger Erik Nordlund, team lead.

Han får medhåll av Markus Sandin.

– I stället för att sitta och gissa hur användarna använder appen så släpper vi ut den på marknaden och undersöker det på riktigt, säger han.

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Med helahälsingland-appen i din telefon eller läsplatta får du alltid senaste nytt med den bästa lokaljournalistiken. Med smarta push-notiser får du dessutom en notis när det skrivits något från just ditt område eller om ditt valda ämne.

Mer läsning