Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingerådet kräver möte med länspolismästaren

Hälsingerådet kräver ett möte med länspolismästaren för att diskutera bland annat polisens bemanning i Hälsingland.

Annons

Kommunalråden för Hudiksvall, Nordanstig och Ljusdal har under en längre tid försökt få ett möte med länspolismästaren Christina Forsberg. Anledningen är att kommunalråden vill diskutera bland annat polisens bemanning i länet. En polisman har tidigare skickat ett brev till alla kommunalråd och oppositionsråd i Hälsingland och påpekat brister i bemanningen hos polisen. Länspolismästaren har fått en inbjudan till ett möte med kommunalråden, men har meddelat att hon inte kan närvara. Istället har hon delegerat ansvaret till sin ställföreträdare och områdeschefen i norra Hälsingland. Det mötet ska ske den 10 september.

– Vi har även skickat en skriftlig inbjudan efter det muntliga beskedet att hon inte skulle kunna närvara. Men det har vi inte fått något svar på, säger Monica Olsson (S), kommunalråd i Nordanstig.

Hon känner en besvikelse över att Christina Forsberg själv inte har visat intresse att träffa politikerna och diskutera frågan.

– Tyvärr kunde jag inte prioritera om det som jag hade bokat den tionde. Jag tror att de som kommer medverka på mötet kommer kunna svara bra på de frågor som ställs och de kommer kunna bidra med viktig kunskap, säger Christina Forsberg, länspolismästare för polisen i Gävleborg.

På onsdagen diskuterades frågan om bemanningen inom polisen på Hälsingerådets möte. På mötet beslutades att skicka en inbjudan till länspolismästaren att närvara vid nästa möte i oktober när Hälsingerådet träffas nästa gång.

– Vi vill diskutera resursfördelningen i hela länet och få en bild över hur det ser ut. Kravet är att få träffa henne då det är hon som har det övergripande ansvaret, säger Monica Olsson.

– Jag måste kolla kalendern för att se vad som är inplanerat. Det är ytterst jag som är ansvarig för verksamheten, men jag klarar inte av allting själv. Därför har jag många omkring mig som är insatt i frågorna. Jag hoppas att jag har möjlighet att komma, men det viktigast är att dialogen kan fortsätta, säger Christina Forsberg.

Mer läsning

Annons