Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsingar haschade på festival i Gävle

En kille hade en haschbit i strumpan under reggaefestivalen i Furuvik.

Annons

Människor från hela landet tog sig till festivalen i Furuvik i augusti. Polisen var på plats och gjorde en större insats där 136 som misstänktes för narkotikabrott testades. Analyserna visade att nio av tio testade hade använt knark, främst cannabis.

Bland dem fanns även hälsingar. De senaste veckorna har sju hälsingar fått strafförelägganden för ringa narkotikabrott i Furuvik. Det handlar om 30 till 70 dagsböter, beroende på hur allvarligt brottet är.

En söderhamnare i 20-årsåldern satt och rökte en joint, alltså en cigarett som innehåller cannabis, när polisen kom. Han visiterades och då hittades en bit hasch i hans ena strumpa. Han ska betala 70 dagsböter på totalt 3 500 kronor.

En annan kille från Dellenbygden sprang iväg när polispatrullen kom. När han förhördes berättade han att han köpt en bit hasch och en joint på campingen i Furuvik. Åklagarkammaren i Gävle har beslutat att han ska betala 40 dagsböter på totalt 2 000 kronor.

De flesta upptäckta cannabisanvändarna var i 20-årsåldern, men här fanns även en Arbråbo i 30-årsåldern. Han ska betala 30 dagsböter på totalt 1 500 kronor.

Mer läsning

Annons