Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gratis surf på bussen

/

Nu går det att surfa gratis på många av X-trafiks bussar. Resenärerna har redan upptäckt tjänsten trots att den inte marknadsförts. Och i höst ska det gå att surfa på alla X-trafiks bussar.

Annons

I mitten av juni smög X-trafik i gång den nya tjänsten. Trots att det inte var någon marknadsföring innan var det ändå många resenärer som hittade X-trafiks trådlösa nätverk. I juni hade man 1 500 unika telefonbesökare och fler lär de bli. Förra veckan berättade X-trafik på den egna hemsida och via Facebook att det nu finns wifi på de flesta av deras bussar.

Nu går det att surfa gratis på drygt 160 av X-trafiks bussar. I höst ska utbyggnaden vara helt klar och då ska det finnas wifi på samtliga 200 bussar. Det berättar Per Ängvald, administratör på X-trafik.

– Det här har varit ett önskemål längre från våra kunder, men först har vi behövt hitta rätt teknik och rätt pris för oss, berättar han.

På många tåg har den här typen av tjänst funnits länge, men inte på X-trafiks tåg.

– Vi har börjat med bussarna, men 2016 så fortsätter vi med tågen.

I höst blir det också andra nyheter för X-trafiks resenärer. Parallellt med den nya internettjänsten håller X-trafik på att införa ett realtidssystem. Genom en app eller via X-trafiks hemsida ska det gå att se var ett tåg eller buss befinner sig just nu.

– Det är bra om du står och väntar på linje 100 och den är försenad. Då kan du se var bussen är och behöver kanske inte stå ute och frysa om det är vinter, säger Per Ängvald.

Den tjänsten ska också sjösättas i höst.

Mer läsning

Annons