Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Givande chatt med läsarna

/
  • Hälsingetidningars chefredaktör, Gunilla Kindstrand, chattade på måndagen med läsarna.

Många hade synpunkter när chefredaktören Gunilla Kindstrand chattade med läsarna till Hälsingetidningars fyra lokaltidningar, Ljusnan, Söderhamns-Kuriren, Hudiksvalls Tidning och Ljusdals-Posten.

- Våra läsare har många synpunkter och vi vill öppna för en diskussion om det lokala, säger Gunilla Kindstrand.

Annons

På måndagseftermiddagen kunde läsarna av Hälsingetidningars fyra titlar chatta med chefredaktören Gunilla Kindsrand på helahälsingland.se. Ingångsfrågan var: Hur lokal ska en lokaltidning vara?

Det kom både positiva och negativa synpunkter. Samtidigt som någon tyckte att tidningarna bevakar alldeles för lite evenemang, tyckte en annan att tidningen skulle vara till för fördjupningar och för att klargöra saker och inte för att återge helgarrangemang.

Någon ville se vetenskapliga artiklar med en speciellt hälsingsk prägel, en annan bättre bevakning av den lokala politiken och ytterligare någon efterfrågade en gemensam tidning för södra Hälsingland.

- Det finns helt klart en lust att diskutera lokaltidningens innehåll, säger Gunilla Kindstrand. Och jag vet sedan tidigare att en chatt ofta för med sig efterverkningar i form av telefonsamtal och andra samtal.

Hon konstaterar också att kontakten med läsarna är betydelsefull för tidningarnas framtid. Det finns många experter på våra tidningar. Många som har läst sin lokaltidning i väldigt många år och kan uttrycka sig med kvalificerade synpunkter på innehållet.

Förutom alla specifika tips om vilka frågor som tidnigarna kan behöva titta på, menar Gunilla Kindstrand att det finns skäl att fundera över begreppet Hälsingland.

- Under den månad jag har varit chefredaktör på Hälsingetidningar upplever jag det som att många vill sätta in det lokala i ett större perspektiv, säger hon. Att man vill vara en del av något större. Här finns helt klart något att diskutera på våra redaktionsmöten framöver.

Mer läsning

Annons