Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågetecken kringny sjukhusvåning

/

Nu är det inte längre säkert att Hudiksvalls sjukhus får ytterligare ett våningsplan.
Frågan utreds ännu än gång. Trots det kvarstår planerna på ett en dialysmottagning ska kunna stå färdig vid nästa årsskifte.

Annons

Redan i slutet av 2009 lovade landstingets politiska ledning att det skulle finnas två dialysmottagningar i Hälsingland, förutom den nuvarande i Bollnäs också en ny i Hudiksvall.

Men det har tagit lång tid att bestämma hur lokalfrågan ska lösas på Hudiksvalls sjukhus.

I höstas drogs slutsatsen att det behövdes helt nya lokaler för att klara verksamhetens krav. Ett nytt våningsplan på hus 8 skulle byggas för dialysen och vid entrén skulle ett halvt våningsplan byggas för kontorslokaler. I samband med utbyggnaden skulle flera omflyttningar göras, för att utnyttja lokalerna på bästa sätt.

Färdiga ritningar ställdes ut och landstingsfullmäktige beslutade om investeringar på 45 miljoner kronor.

Men nu är det inte säkert att det blir några nya lokaler. Kanske räcker de befintliga.

– Vi utreder det just nu. I mitten av februari vet jag mer om hur det blir, säger Helena Ribacke, som i november tillträdde landstingets nya tjänst som lokalstrateg. Vi försöker få en helhetsbild av sjukhuset. Vi utgår från verksamhetens behov och de byggnadstekniska förutsättningarna. Vi vet att huset klarar en våning till, men vi måste undersöka vilka byggnadstekniska konsekvenser det får och vilka konsekvenserna blir under byggtiden.

Helena Ribacke håller fast vid tidplanen för dialysmottagningen.

– För att inte tappa fart projekterar vi nu utifrån det ursprungliga förslaget, men sedan får vi se om vi behöver flytta dialysmottagningen till ett annat våningsplan, säger hon.

Mer läsning

Annons