Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flaggan i topp i Ockelbo

Flaggorna vajade i topp. Det var strykande åtgång på prinsessbakelser och prinsesstårtor av sällan skådat slag på Café Trillin i Ockelbo.

Annons

Att prins Daniel från Ockelbo blivit pappa till en tronarvinge var något som alla ville vara med och fira i hans hemkommun.
– Det är ju en fantastiskt trevlig händelse – även för oss som är inflyttade till Ockelbo, sade Olle och Etel Olsson som firade prinsessfödseln med kaffe och prinsessbakelser.
– Vi kom hit till Ockelbo för 20 år sedan från Skanör i Skåne, och vi förstår bygdens stolthet, sade Olle Olsson.
Det var en stor och historisk dag för kommunen när en son av folket och bygden blev svensk prins när han gifte sig med kronprinsessan. Men även den nya tronarvingens ankomst till världen uppmärksammades i den lilla kommunen nordväst om Gävle.
– Det var lite omtumlande när vi nåddes av beskedet. Det kunde inte ha skett på en bättre dag – en härlig morgonsol välkomnar en liten prinsessa till världen och även till Ockelbo. Vi vet att den här bygden betyder något extra för prins Daniel, men även för kronprinsessan, säger kommunalrådet Magnus Jonsson (s).
– Det är en fantastisk resa vi har varit med om här i Ockelbo. Firandet i samband med bröllopet och deras första officiella tredagarsbesök i Ockelbo är enormt fina minnen som vi alla bär med oss. Därför känns det extra roligt att ha kunnat samla ihop massor av fina bilder från dessa sammanhang till en minnesbok. Minnes- och fotoboken blir kommunens gåva till den lilla prinsessan och hennes föräldrar, säger Monica Järnkvist, utvecklingschef i Ockelbo kommun.
Skulle kronprinsessparet behöva hjälp med amning eller andra föräldraproblem så står mödravårdscentralen i Ockelbo redo.
– Här få man bästa tänkbara hjälp. Se bara på Melvin, två månader. Han mår ju bra som en riktig prins, sade mamma Annelie Forsberg efter ett besök på centralen och den stolte pappan Christian Heurlin nickade instämmande.

Mer läsning

Annons