Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem snygga julpyssel av en tidning

Nu är det jul igen, och dags för julpyssel. Vi plockar upp en favorit från ifjol: Sofia Leanders bästa pysseltips av en gammal tidning!

Annons

Tidningar, sax, natursnöre, tejp, häftapparat – det mesta av redskapen som Sofia Leanders har använt till Ljusnans julpysselspecial är sådant som finns i så gott som varje hushåll. Och det är med flit.

– Det ska vara enkelt, man ska inte behöva köpa en massa tillbehör för att kunna pyssla. Och så har jag valt ut enkla pyssel, för det ska vara kul att julpyssla, lovar hon.

I vanliga fall är Sofia grafisk formgivare och bloggare på adressen knaada.se och hon konstaterar att pyssel är det närmaste en hobby hon kommer.

– Pyssel är lite lyxigare och mysigare än inredning, inredning är mera jobb för mig. När jag får ha projekt på gång och pyssla, då mår jag som bäst.

Men allra bäst tycker hon om pysselprojekt med en tydlig deadline och med ett tydligt tema. Därför passade Ljusnan-uppdraget som hand i handske. Nu har hon tagit fram fem olika enkla julpyssel under temat: Ljusnan.

– Jag tycker att jag har valt ut och gjort fem lätta pyssel som alla klarar av. Måste jag rangordna dem är nog granen enklast, den kan vem som helst göra.

Hon tipsar också om att det går att piffa till pynten ytterligare om man så vill. Tidningspapper går ju till exempel utmärkt att måla.

– Eller också vill man linda pärlor runt stjärnan, eller något annat fint. Man gör som man vill!

Mer läsning

Annons