Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falskt barnbarn överklagar kanske

Nu överväger en av de dömda att ta fallet till hovrätten.

Annons

Advokat Max Ahlgren som försvarar 45-åringen har läst tingsrättens dom:

– Den är lång och omfattande men det finns ett par resonemang som jag inte delar.

Han framhöll under rättegången att duon har åtalats för att ha begått brott "tillsammans och i samråd", trots att gärningsmannen skulle kunna vara en ensam person. Rätten ansåg dock att båda männen har haft så centrala roller att de har medverkat till att brotten kunnat begås.

Max Ahlgren anser också att domstolen alltför lätt har avfärdat 45-åringens förklaringar till resorna i landet. Han har talat med sin klient men det är ännu inte klart om de tänker gå vidare och överklaga till hovrätten.

– Han är givetvis besviken över domen, men vi måste prata mer om det.

Hemma i Hudiksvall funderar Maria Wester, snart 92, fortfarande över det som hände den där dagen för drygt nio månader sedan. Hon fick ett bluffsamtal från någon som låtsades vara hennes barnbarn i behov av ett lån till en bil. Efter det lämnade hon över 30 000 kronor och flera guldringar till en man som utgav sig för att vara bilhandlare.

– Det är något som gnager i mig jämt, säger hon. Det var väldigt kränkande, han var ju inne hos mig.

Även rättegången har varit jobbig och tagit på krafterna, berättar hon. Båda männen dömdes för grovt bedrägeri mot Maria Wester och många andra. Domen och påföljden på tre år och tio månaders fängelse är dock inget hon vill kommentera. Sådant lämnar hon åt juristerna, säger hon.

Mer läsning

Annons