Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En del blir strömlösa över nyår

(Uppdaterad 22.24) Drygt 1600 elabonnenter i Gävleborgs län saknar fortfarande ström.

Annons

Fortum har flera komplicerade fel på elnätet efter stormen Dagmar. Det står nu klart att elbolaget inte kommer att kunna ge elen tillbaka innan nyår till alla kunder som blivit strömlösa. De hushåll som blir utan el över nyår finns spridda i hela Hälsingland.

– Det är väldigt tråkigt att inte alla kunder kommer att ha strömmen tillbaka till nyår. Vi har satt in alla resurser vi kan och vi gör vårt yttersta för att alla ska ha tillbaka strömmen så snart det bara går, säger Thomas Saubach, ansvarig för driften av Fortums elnät i ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Runt 140 personer arbetar fortfarande ute på fältet. Fortum har för närvarande inga planer på att kalla in ytterligare personal.

Utöver att arbeta med felsökning och reparationer av skador, har elbolaget lagt in en extra växel för att ordna tillfällig strömförsörjning.

Under torsdagen bidrog 20 reservelverk med ström i länet, och ytterligare 12 ska kopplas in på fredag. Varje reservelverk kan försörja upp till 30 hushåll med ström, men hur många som får ta del av insatsen beror på omständigheterna.

Mer läsning

Annons