Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var ingen strippshow"

/

Nu berättar showgruppen "takaffenu?" om den omdiskuterade underhållningen på en konferens för landstingsanställda. Iklädda endast läderkalsonger och huvor roade de deltagarna.
– Det var ingen strippshow, säger medlemmen Claes Jacobsson.

Annons

Uppträdandet har rönt mycket uppmärksamhet runt om i landet. 400 undersköterskor och läkarsekreterare från 18 landsting deltog på konferensen som hölls i Karlstad i september. Claes Jacobsson är mycket kritisk till hur Helahälsingland.se och andra medier har rapporterat om showen.

– Ta reda på vad det faktiskt handlar om innan ni skriver. Vi är en humorgrupp och vi gjorde tre sketcher vården. Vi spelade tråkiga gubbar, men vi hade de här kläderna på oss, säger han.

Claes Jacobsson förklarar hur det kom sig att de hade valt att uppträda så lättklädda.

– Det här numret har vi gjort förr och tanken är att vi ska förvåna och skapa lite osäkerhet när vi dyker upp i de här kläderna, säger han.

Landstingets personaldirektör Karin Rystedt har sagt till tidningen att hon tycker att den är olämplig och att den hade varit otänkbar om showgruppen hade bestått av kvinnor. Claes Jacobsson bemöter kritiken med att berätta att det är något som faktiskt förekommer i humorvärlden.

– Mia Skäringer inledde nyligen en föreställning med att bara ha bh och trosor på sig. Robert Gustafsson har också gjort nummer i läderunderkläder. Det är humor, säger han.  

Gruppen kommer att ta 10 000 kronor i betalt för showen. Den notan står skattebetalarna för.

– Vi gör det här mest som en hobby, men det är klart att vi ska ta betalt för det, säger Claes Jacobsson.

Mer läsning

Annons