Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det är ett mirakel Bruno!"

/

Nu har Delsbobon Bruno Eriksson äntligen blivit fri från cancern. Efter ett år av strålbehandlingar, katetrar och urinvägsinfektioner är den gamle kraftkarlen på väg att bli sitt vanliga jag igen.

– Under sker, säger han.

Annons

I oktober berättade 62-årige Bruno Erikssons om kampen för sitt liv. I januari förra året fick han veta att han hade drabbats av prostatacancer. Ett hårt slag mot en man som beskriver sig som "hälsan själv". Bruno Eriksson har alltid rört på sig och har aldrig någonsin rökt eller druckit. Under sommaren genomgick han 39 strålbehandlingar och därefter en hormonbehandling som med gemensam kraft bitit rejält på cancern.

– Strålningen har tagit död på tumören, säger Bruno Eriksson lättad.

Han har kryat på sig snabbt. Framför allt har PSA-värdet rasat, det visar hur mycket av ett särskilt protein som finns i prostatakörteln.

– Då låg mitt PSA-värdee på 16, nu är det nere på 0,1. Läkarna sa att det är ovanligt att det går ner så fort, det brukar ta ett helt år efter behandlingen, säger Bruno Eriksson nöjt.

Och läkarna i Gävle blev minst lika förvånade som han själv över att han har lyckats övervinna sjukdomen. Det bästa är att de kan konstatera att cancern inte heller har spridit sig.

– De trodde inte sina ögon. "Det är ett mirakel Bruno! Det där var en riktigt otäck cancer", sa de, berättar Bruno Eriksson.

Själv tror han att det är hans goda grundkondition som har hjälpt honom igenom den här pärsen. Nu är Bruno Eriksson sugen på att börja gå de milslånga skogspromenaderna igen och den gamle Vasaloppsåkaren har redan plockat fram skidorna.

– Det blir inte så långa sträckor nu i början, jag får ta det lite pö om pö, säger han.

Mer läsning

Annons