Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför kritiserades de gamla politikerpensionerna

Kritiken har varit hård mot de gamla politikerpensionerna.

Annons

Det som kanske sticker mest i ögonen är att det inte finns något krav på att politikern som får full visstidspension ska söka nytt jobb under tiden, även om det kan handla om en period på upp till 17 år, eftersom man kan välja att gå i pension vid 67 år. Pensionen utgör 65-70 procent av en heltidslön.

Det kan jämföras med den nya modellen för politikerpensioner, eller omställningsstöd och pension för förtroendevalda. Den och som i stora drag gäller för nya politiker invalda efter 2014 års val.

Politiker som har haft uppdrag i kommunen tidigare och som blev invalda efter senaste valet går dock efter de gamla bestämmelserna.

I Ovanåkers kommun antog fullmäktige de nya bestämmelserna i september 2014. I Bollnäs kommun antog fullmäktige dem i mars 2014.

Tanken med de nya bestämmelserna är att det ska bli lättare och göra det möjligt för politiker att förena arbetsliv och uppdrag.

Det ekonomiska omställningsstödet är utformat så att den politiker som har haft ett eller flera förtroendeuppdrag och till minst 40 procent (50 procent i Ovanåker) av ett heltidsuppdrag i minst ett år kan få detta stöd. Stödet betalas ut i max tre år och samordnas med förvärvsinkomster från och med det andra året. Det finns också krav på att man söker jobb under tiden.

Man ska också få hjälp att komma ut i arbetslivet genom aktiva omställningsinsatser.

Man kan också få förlängt ekonomiskt omställningsstöd om politikern slutar efter minst åtta års sammanhängande uppdragstid i samma kommun, har fyllt 61 år och var minst 58 år är när uppdraget avslutades och under de tre åren sedan man slutade har fått ekonomiskt omställningsstöd.

Noterbart är att för att få förlängt ekonomiskt omställningsstöd måste politikern varje år skicka in en ansökan och kunna styrka att man har försökt hitta en annan försörjning.

– Det är helt klart så att omställningsstödet är mindre generöst än den gamla formen av visstidspension (PBF), säger personalchef Mona Persson vid Ovanåkers kommun.

Det var 2003 som kommunfullmäktige i både Ovanåkers kommun och Bollnäs kommun beslutade att anta de då nya bestämmelserna för PBF.

– Kommunen valde att följa SKL:s rekommendationer och anta avtalet. Vi har valt att ta avtalet rakt av med ett undantag att man ska ha varit politiker minst 50 procent av heltid. I ursprungsförslaget var det 40 procent, säger Mona Persson.

Men varför infördes den generösa visstidspensionen?

– Man sade att grundtanken var att den som kliver av sitt jobb för att jobba som politiker under så pass lång tid som tolv år kommer bort från arbetslivet. Det hinner hända så mycket under den tiden. Visstidspensionen var en trygghet för den som tog uppdrag av den omfattningen och om man skulle bli av med sitt uppdrag efter tolv år, säger Mona Persson.

Mer läsning

Annons