Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dagmar dyr för försäkringsbolagen

Nära 1 800 personer har sökt ersättning från försäkringsbolagen efter stormen Dagmar.

Minst 50 miljoner kronor beräknar bolagen att betala och fler anmälningar väntas.

Annons

Många ansökningar om ersättningar från både privatpersoner och företag har kommit in till försäkringsbolagen efter stormen Dagmar. Det handlar framför allt om förstörd skog, men även skador på byggnader, tak och följdskador efter elavbrottet.

– Stormen orsakade jättestor skada och det är framförallt mängden drabbade som har varit vår utmaning. Vi är medvetna om att vissa har fått vänta, men vi jobbar så fort vi kan, säger Olov Östblom, gruppchef på Länsförsäkringar i Hälsingland.

Länsförsäkringar har hittills fått in 1 000 anmälningar i hela länet varav 300 gäller skog. Bolaget beräknar att deras kostnader för stormen är uppe i 25 miljoner kronor varav runt 23 är från Hälsingland. Men antalet skadeanmälningar väntas öka och störst osäkerhet finns kring skogssiffran.

Dina försäkringar har fått in 600 skadeanmälningar efter stormen. I Hudiksvall och Nordanstig handlar det om runt 250 skador som beräknas kosta bolaget runt 6 miljoner.

– Vi väntar mer underlag om skogen och jag skadeanmälningarna kommer trilla in under resten av året när folk kommer ut och ser sin mark, säger Robert Nybom, skadereglerare på Dina försäkringar.

144 skadeanmälningar för 6,5 miljoner kronor har If skadeförsäkring fått in från Hälsingland. Trygg hansa kan få betala runt 1 miljon kronor till 60 drabbade i länet.

Mer läsning

Annons