Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ytterligare en åtalas för rånet mot BK-kiosken

Den 16 februari 2009 rånades BK-kiosken på Björkhamregatan av tre maskerade och knivbeväpnade män. Männen fick med sig cirka 28 000 kronor i kontanter samt 13 cigarettlimpor. En 17-åring dömdes i augusti till 150 timmars samhällstjänst och nu åtalas ytterligare en ung man för rånet.

Annons

Den nu åtalade är en 18-åring hemmahörande i Bollnäs. 18-åringen åtalas för att i samråd eller samförstånd med den tidigare dömde 17-åringen och en okänd person stulit cirka 28 000 kronor samt 13 stycken cigarettlimpor.

Det var en måndagskväll i februari som tre män, maskerade med rånarluvor, kom in i BK-kiosken. där fanns då ägarparet samt ett par av deras vänner. De tre männen var också beväpnade med knivar.

Underhot öppnade den manlige kioskägaren kassaskåpet och ur detta tog gärningsmännen cigarettlimpor och pengar.

Därefter fick den kvinnliga ägaren under hot öppna kassapparaten i butiken. Rånarna rafsade åt sig pengarna ur den öppna kassalådan och stack därefter från platsen. Ett vittne kunde uppge åt vilket håll gärningsmännen flydde och längs flyktvägen hittades en kniv och två rånarluvor. DNA-spår i den ena luvan ledde polisen till den dömde 17-åringen.

 

Mer läsning

Annons