Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Webb-tv: Nu börjar filminspelningen

/
  • Kring inspelningsplatsen finns vakter som ser till att inga nyfikna kan störa filminspelningen.

En tankbil har just vält efter en kollision med en Volvo Duett. Svart rök bolmar och sirener tjuter från den röda brandbilen som kör ut på bron. Trafiken stannar upp och människor springer till olycksplatsen. Allt händer på gamla Segerstabron framför Hollywoods filmkameror – inspelningen av "The Girl with the Dragon Tattoo" har börjat i Segersta.

Annons

Vi är några nyfikna som samlats vid brofästet vid nya Segerstabron. Två trevliga män med gula reflexvästar vaktar avspärrningarna för att inte obehöriga ska ta sig in på filmområdet. De har en kommunikationsradio där vi hör samma information som skådespelare och filmpersonal får, som befinner sig på gamla Segerstabron några hundra meter bort. Ibland pratas det svenska, ibland engelska.

Den låga höstsolen ger oss fint ljus över inspelningsplatsen och vi anar en stor filmkamera som åker i luften över tankbilen. Där någonstans, är filmens regissör David Fincher, fast tyvärr får vi ingen skymt av honom hur noga vi än tittar.

Det är dags för tagning igen, får vi höra från kommunikationsradion. Nyfiket kikar vi bort mot bron för att få en skymt av tankbilsolyckan. Båtar som befunnit sig i närheten av bron försvinner uppströms och en gul siren börjar blinka på en tidsenlig polisbil. En svart rök kommer från kollisionen mellan Volvon och tankbilen och samtidigt börjar 1960-talsbilarna som befunnit sig på bron att backa tillbaka mot kyrkan. Ett 20-tal statister, några med barnvagnar, rusar ut mot olycksplatsen.

Filmens USA-premiär väntas bli i december 2011.

Mer läsning

Annons