Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxenpsyk tar nya tag

/
  • Anita Sjöblom-Westling, enhetschef i vuxenpsykiatriska mottagningen i Bollnäs/Ovanåker.

Efter en rejäl omorganisation är vuxenpsykiatrin i Bollnäs/Ovanåker redo att visa upp sig. Teamjobb och ökad professionalism är nyckelord för verksamheten.

Annons

Nästa veckan inviger vuxenpsykiatriska mottagningen nya lokaler på Heden. Sedan ett år tillbaka också verksamheten hittat sin nya form. I några fall är det ena avhängigt av det andra, bildverksamhet och bildterapi har hittat sin plats.

Anita Sjöblom-Westling är vårdenhetschef sedan ett och ett halvt år tillbaka och legitimerad psykoterapeut. Hon prisar de nya arbetsformerna och radar upp flera exempel.

- Det här är en mottagning med väldigt stort engagemang och nu känner vi att vi har vind i ryggen.

- Till skillnad från tidigare jobbar vi i tvärprofessionella team nu, vilket innebär ett psykosteam och två allmänpsykiatriska team. Det är viktigt att psykiatrin professionaliserar sig. Den ska lägga till nåt till basvården i primärvården.

Behandlingsplaner och utvärderingar är andra nyckelord, liksom bemötande och återhämtningsplaner. Ett team arbetar också i samarbete med Bollnäs Ovanåkers kommuner, med patienter som har dubbeldiagnos.

Bildverksamheten hamnar i fokus i ett av två miniseminarier på invigninsdagen nästa vecka, liksom ångetsskolan. Bildverksamheten vill bland annat erbjuda inspiration till ökad livsglädje hos människor. I ångestskolan möts en grupp människor för att, lite kort, förstå och hantera ångest.

Mer läsning

Annons