Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vulkanaskan stoppade Evas födelsedagsresa

/
  • Eva Mårtensson från Arbrå var en av många som fick vända hem från Arlanda i går då flygningarna ställdes in på grund av det isländska vulkanutbrottet. Födelsedagsresan till London får nu bli en annan gång.

När Eva Mårtensson från Arbrå fyllde 62 år i december fick hon en resa i present av döttrarna Annica och Inga-Lill. I går skulle den bli av och målet var London. Nu blev det ingen resa. När hon kom till Arlanda möttes hon av beskedet att flighten var inställd på grund av askmolnet från det isländska vulkanutbrottet.

Annons

Eva Mårtensson från Arbrå fick en resa i födelsedagspresent av döttrarna Annica och Inga-Lill. Efter en tids funderande valde hon London en stad hon aldrig tidigare besökt. På torsdagen skulle resan bli av i sällskap med dottern Annica. Tyvärr blev det nu ingen resa. På Arlanda möttes de två, liksom många andra, av beskedet att flygningen var inställd på grund av askmolnet från det isländska vulkanutbrottet.

- Jag får väl försöka planera in några andra semesterdagar och hoppas på bättre reselycka då, men visst är det snopet, säger en besviken Eva Mårtensson.

Hon är glad att beskedet inte kom uppe i luften och att de hade blivit tvungna att då vända om. I London hade de planerat att semestra och shoppa innan de skulle ställa kosan hemåt på söndag.

Nu blir det en helg med döttrarna i Stockholm i stället.

- Man får ta det onda med det goda, men jag har aldrig förr tagit ut någon semester för att vara i Stockholm, säger Eva Mårtensson.

Annica Mårtensson berättar att många vara upprörda och ledsna på Arlanda när de inte kunde komma i väg på sina resor.

- Det var bland annat en kvinna som skulle till USA där hon skulle vistas en längre tid som var väldigt upprörd, berättar hon.

De pengar de betalat för resan till London får de tillbaka av reseföretaget.

Mer läsning

Annons