Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vision för SJ-området

/
  • I konsultförslaget finns bara den röda lokstallsbyggnaden (till vänster) intill Norra stambanan kvar av den nuvarande bebyggelsen på Bollbroområdet. Den andra röda byggnaden (till höger) är försäkringskassans nya kontorshotell vid Järnvägsgatan. Det ljusna komplexet mellan dem inrymmer en tänkt hall för handboll/innebandy/basket och en bandy- och evenemangsarena. Övriga ljusa byggnader är tänkta kontors- och hotellbyggnader.

SJ-området i Bollnäs kan bli en ny stadsdel med ett innovations- och upplevelsecenter – med bland annat en bandy- och evenemangsarena.
- Det kan bli något man pratar om i Sverige, säger konsulten Sven-Åke Wikers, som presenterade idéskisser för kommunstyrelsen på torsdagen.

Annons

Kommunen är på väg att köpa norra delen av det gamla SJ-området i Bollnäs av företaget Bollbro. (Den 27 april ska kommunfullmäktige ta ställning till köpet.) Och nu har arkitektföretaget Tengbom – med erfarenhet från en rad arenaprojekt runt om i landet – tagit fram en idéskiss för områdets utveckling. På längre sikt föreslås bland annat ny ishall, hotell- och konferenslokaler och nytt äventyrsbad.

- Det här är inget vi ska göra i morgon, men om man vill utveckla samhället måste man ha visioner och våga förändra, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).

Läs mer om visionerna för SJ-området i fredagens Ljusan.

Mer läsning

Annons