Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vintermässa för kvinnors företagande

/
  • Kristina Holmbom driver ett företag som säljer Fair trade-gosedjur. Hon blev intresserad av Fair trade efter att hennes döttrar engagerat sig i biståndsarbete i Afrika.
  • Emeli Ekblad, Charlotte Johansson, Helena Söderlund och Margareta Thyrén är initiativtagarna till Vintermässan, och alla medlemmar i Företagsamma kvinnors förening.
  • Keramik som Katia Eder skapat.

Keramik, kläder, böcker, örter och inredning. En härlig blandning av företagsamma kvinnor– och män visade under lördagen upp sina företag på Vintermässan på Bollnäs folkhögskola.

Annons

Allt började med att Charlotte Johansson, Margareta Thyrén, Helena Söderlund och Emeli Ekblad, några av medlemmarna i Företagsamma kvinnors förening, saknade en företagsmässa i Bollnäs. Så förra året tog de helt enkelt saken i egna händer och startade en.

I år fanns omkring 30 stycken företagare på mässan för att visa upp och sälja sina produkter. De flesta kvinnor, men några män deltog också.

– Detta är till för både kvinnor och män och både utställare och besökare. Alla är välkomna, säger Charlotte Johansson.

En av företagarna är Katia Eder som har keramikerverkstad i Långhed. Hon kommer från Tyskland, men har bott i Sverige i sex år nu.

– I Tyskland är det mer populärt med keramik. Där håller man ofta keramikmarknader, säger hon och hoppas att fler människor här ska finna intresse för att skapa med lera.

Förutom alla utställare bjöd också dagen på modevisning, underhållning av Småstadsliv, kul för barnen med Pippi Långstrump och föredrag av Thomas Lothström.

Mer läsning

Annons