Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill inte vänta med Gärdet

Barn- och utbildningsnämnden står bakom visionen om "Campus Gärdet" i Bollnäs – men vill inte vänta med renoveringen av Gärdesskolan.

Den bör vara klar till höstterminen 2011, anser nämnden.

Annons

I dag, torsdag, ska kommunstyrelsen diskutera nämndens begäran om att få renovera Gärdesskolan i Bollnäs – och flytta Granbergsskolans högstadium dit.

Men förslaget till beslut (från kommunstyrelsens arbetsutskott) är att säga nej till renoveringen. I ett första steg vill arbetsutskottet samordna de båda högstadierna till Granbergsskolan – och fortsätta utreda Campus-visionen – som innebär en ytterligare samordning av skolor i centrala Bollnäs.

Vid barn- och utbildningsnämndens möte på onsdagen, var politikerna positiva till idéerna bakom "Campus Gärdet", som väntas ge både samordningsvinster och minskade lokalkostnader. Men samtidigt är det viktigt att renoveringen av Gärdesskolan nu kommer igång, så att 7–9-eleverna kan flytta in i nyrenoverade lokaler efter sommarlovet 2011, anser nämnden.

- Detta passar ju in både i visionen och med våra planer, sade Bengt-Olov Renöfält (C).

Enligt kommunens fastighetsutredare Torbjörn Falkeborn bedöms kostnaden för en renovering av Gärdesskolan bli 25–30 miljoner kronor.

Mer läsning

Annons