Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill göra en rejäl satsning

/

Mats Hedberg är rektor för högstadiet på Granbergsskolan i Bollnäs och han håller med om att friskolorna är ett hot mot den kommunala skolan.

- I praktiken blir det ju så, säger han. Det är bara att titta på Bollnäs.

Annons

Mats Hedberg vill inte hymla om att han tycker att det vore bättre om inte friskolorna fanns.

- Fast visst kan jag förstå att när det startar upp en skola som Lust och lära, som drivs av vettiga personer, kan den attrahera många elever och föräldrar.

- Och det finns otvivelaktigt en politisk vilja till fritt entreprenörskap, säger han. Det är bara olyckligt att det här sker under en lågkonjunktur. På kort sikt kommer det här etablerandet att innebära ytterligare besparingar för den kommunala skolan.

Annars menar han att det mycket väl kan var stimulerande med konkurrens.

- Men då gäller att vi får rätt förutsättningar för konkurrens när det gäller elevvård och pedagogisk utveckling.

Mats Hedberg vill se en rejäl satsning på den kommunala skolan. När kommunstyrelsen och fullmäktige ska besluta om skolans framtid i maj så hoppas han att politikerna tänker på ungdomarna och att sammanslagningen blir så smärtfri som möjligt. Och framförallt att man verkligen agerar!

- Det mest negativa som kan hända om Lust och lära fortsätter att öka ut, är att vi lägger oss ner platt på marken och nöjer oss med att sopa upp resterna efter Lust och lära.

Mer läsning

Annons