Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill bygga ut vid Orbaden

/

Orbaden Konferens & Spa behöver göra flera nya investeringar. Nu vill ägaren och vd:n Helene Åkerström ha kommunens hjälp med geologiska undersökningar av marken vid slänten mot Orsjön.

Annons

Att en kommun går in med direkt eller indirekt stöd till ett företag är inte förenligt med kommunallagen utom i alldeles speciella fall. Det säger sig också Helene Åkerström vara medveten om.

- Det är en princip som jag tycker är riktig. Men i det här fallet skulle det kunna handla om att göra en geologisk inventering i hela Orbaden med tanke på framtida utbyggnader på orten, säger hon.

Sedan en tid äger Helene Åkerström och hennes företag alla byggnader utom tre på området vid konferensanläggningen.

Men för att möta framtiden behövs nya satsningar.

Högst på önskelistan står en ny restaurangdel med utsikt mot Ljusnans dalgång, upprustning av vissa konferenslokaler och ett byte av värmesystem.

I en skrivelse till kommunens näringslivschef Peter Eriksson och kommunalrådet Evy Degerman (C) beskriver Helene Åkerström vilka framtidssatsningar som hon planerar.

Skrivelsen ska ses som en påminnelse, säger hon.

Enligt en offert som hon själv inhämtat skulle det kosta 50 000 kronor att göra markundersökningen vid de egna fastigheterna.

 

 

 

Mer läsning

Annons