Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranträff i Hårga

/
  • 1. Wille Åkerlund, 3 år, från Sälen var en av träffens yngsta entusiaster. Här testar han förarsätet på en Fordson Modell F, en traktor från 1925.– Det är bara traktorer och grävmaskiner som gäller för honom, säger morfar.
  • 2. En ovanlig ögonsten från 1958, en BWM 600.– Det finns inte många kvar av denna i Sverige, säger ägaren Sten Wikman, som också har uppföljaren, BMW 700, i sin ägo.
  • 3. Veteranfordon och gammaldags hälsingeostkaka är en kombination som lockar mycket folk.
  • 4. Göran Olssons Cadillac från 1953 har ett kaxigt utseende. Innanför den kromade grillen backas det upp av en V8:a på 331 cu.

På onsdagskvällen var det dags för ännu en upplaga av den numera traditionsmässiga veteranfordons-träffen vid Hårga.

Arrangörerna i hembygdsföreningen kan inte riktigt minnas hur många år mötet har ordnats, men att det är många är de överens om – minst 15.

Annons

Den lilla grusvägen som leder in till hembygdsgården var fylld med bilar som nyfikna personer parkerat för att ta sig en närmare titt på veteranbilar. I år hade omkring 55 fordon samlats vid hembygdsgården.

Både fyr- och tvåhjuliga fordon trängdes på åkermarken i Hårga . Allt från gamla motorcyklar, till klassiska bilar och pensionerade traktorer fanns på plats för besökarna att detaljstudera.

Ordförande i hembygdsföreningen, Olle Andersson, berättar att veteranträffen är lika populär varje år och att folk besöker den för att umgås, äta ostkaka och minnas bilar från svunna tider.

Mer läsning

Annons