Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranmarknad i Söräng

/
  • Carl-Göran Otter från Söderhamn spelade stenkakor på en gammal handvevad grammofon.
  • Hans-Erik Hansson från Ljusdal går loss med sin motorsåg. Några skär här och några skär där och med ens börjar konturerna av en björn att träda fram i stocken. Ovanför björnens huvud har redan två ugglor snidats fram ur träkonstnärens skickliga händer.
  • Leksaker är alltid populära. För den svarta PV:n till höger ville Jonny Mårtes från Bollnäs ha 7 500 kronor.
  • Björn Holmberg från Dalarna säljer rariteter från flaket på sin Bedford från 1977. Trots att den ser lite sliten ut, säger han att han aldrig haft en bättre bil.
  • På veteran- och kuriosamarknaden i Söräng går det att göra många fynd.
  • Sedan Roger Wahlman inhandlade sin Pontiac Bonneville för 90 000 kronor har han lagt ner ytterligare 85 000 på att renovera. Och än är den inte helt klar.

Gamla amerikanare, prydnader från förr och en och annan cykelsadel.
Lägg där till mängder av besökare och det står klart att veteran- och kuriosamarknaden i Söräng har kommit för att stanna.

Annons

Det andas 1950- och 60-tal över området.

En titt bland stånden och känslan förstärks.

Där står Björn Holmberg från Dalarna och säljer rariteter från flaket på sin Bedford från 1977. Trots att den ser lite sliten ut, säger han att han aldrig haft en bättre bil. Den går igenom besiktningen år efter år.

- Den här tar mig runt på olika veteranmarknader i Sverige. Runt fem blir det om året, inte fler. Det ska vara roligt och inte ett måste, säger Björn Holmberg.

Vi snirklar oss vidare till ett bord där en gammal grammofon från 1920-talet just vevats upp och från stenkakan sprids tonerna av Erik Franks Novelty accordion.

- Han växte upp i Söderala du vet, men flyttade senare till Stockholm där han gjorde sig ett stort namn som dragspelare, jazzmusiker och kompositör, berättar Carl-Göran Otter från Söderhamn som är beredd att sälja båda rariteterna för lite drygt femhundra kronor.

Mer läsning

Annons