Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteraner på tur genom Hälsingeskogarna

/
  • Elisabeth Förnebäck, Årsunda, Bengt-Göran Qvick, Järvsö och Sune Förnebäck, Årsunda, körde årets Hälsingesväng i en gammal Humber Hawk från 1951.
  • Elisabeth Förnebäck, Årsunda, Bengt-Göran Qvick, Järvsö och Sune Förnebäck, Årsunda, körde årets Hälsingesväng i en gammal Humber Hawk från 1951.
  • John Nordgren från Norrala körde Hälsingesvängen för 27: e året.
  • Fordonshistoriker har naturligtvis sitt fika i en verktygslåda.
  • Det var varmt i lördags, men även gamla bilar hade luftkonditionering.

I lördags anordnade Hälsinglands fordonshistoriker den 28: e upplagan av Hälsingesvängen. Och när John Nordgren gick i mål vid fornhemmet i Arbrå hade han bara positiva erfarenheter.

- Det här var ett av de bättre veteranbilsrallyn vi har haft, säger han.

Annons

- Det var bara fina vägar rakt igenom, tyckte John Nordgren.

Och han borde veta! Det här var 27: e gången av de 28 Hälsingesvängar han var med. I år körde han i en Ford V-8 från 1937, en bil han haft i 15 år. Johns allra första bil var en B-Ford från 1932 och intresset har hållit i sig över åren som har gått.

- Jag har alltid varit intresserad och eftersom jag jobbat som bilmekaniker har jag egentligen alltid hållit på med bilar, säger han.

Årets upplaga gick i trakterna av Arbrå och Järvsö och arrangörerna fick beröm för både vägval och de stationer där de tävlande kunde kämpa i hop sina poäng.

- Vi får vara nöjda, allt har snurrat på bra, kommenterar Lasse Söderqvist, ordförande i Hälsinglands fordonshistoriker.

Det kastades både varpa och yxa och gissades naturligtvis också ålder och modell på gamla fordon. I Mörtsjö stod en gammal Sunbeam Tiger från 1965, i Uvås en gammal Porschetraktor från 1959 och i Järvsö stod karossen till en Dodge från 1936 uppställd.

- Det här är kul, menade Sune Förnebäck från Årsunda som körde rallyt för andra året. Många fina bilar att titta på och så är det kul att köra nya vägar man aldrig åkt på tidigare.

Hälsingesvängen brukar locka närmare 60-talet ekipage, något mer än årets upplaga.

- Men man får inte klaga, det var trots allt 44 ekipage som kom till start i år också, säger Lasse Söderqvist.

Mer läsning

Annons