Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veteranbilar glider runt i Hälsingland

Till helgen kommer närmare ett 50-tal veteranbilar att glida runt efter Hälsinglands vägar. Då är det nämligen dags för den 28:e upplagan av Hälsingesvängen, som anordnas av Hälsinglands Fordonshistoriker.

Annons

På lördag morgon kommer konferencier Hasse Persson, känd radioprofil, att vinka av de välputsade veteranbilarna från Fornhemmet i Arbrå. Några av fordonen får ta Hälsingesvängen söderut och andra får köra rundan norrut, en tripp som är omkring tio mil. Efter vägen möter deltagarna, som kommer från Umeå i norr till Gävle i söder, olika tävlingskontroller. Det kan handla om allt från manövertest och yxkastning till hederlig frågesport.

- Men det är inte bara deltagarna i veteranbilarna som brukar uppskatta Hälsingesvängen. Många nyfikna brukar passar på att gå ut till vägarna och vinka till de fina ekipagen, berättar rallygeneralen Lasse Söderqvist.

Allmänheten har en chans att beskåda fordonen närmare i samband med start och målgång vid Fornhemmet i Arbrå. Även vid det gemensamma lunchstoppet i Bogården finns möjlighet att beundra bilarna.

- Den gamla macken i Lörstrand kommer att ha öppet hus under lördagen. Där kan man få se hur en mack såg ut på 1950-talet, säger Lasse Söderqvist.

Mer läsning

Annons