Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksamheten vid Neuropsyk utökas

/

Specialistpsykiatrigruppen (SSPG) har förvärvat fyra nya verksamheter. På sikt innebär det här att även Neuropsyks verksamhet i Bollnäs utökas.

Annons

SSPG, där Neuropsyk i Bollnäs ingår, blir nu ledande i landet när det gäller verksamhet i egen regi. I och med nyförvärven får koncernen cirka 600 anställda, varav 125 vid Neuropsyk i Bollnäs.

De fyra nytillskotten är, Partnergruppen, en ledande aktör inom psykiatrisk vård för vuxna. Sociala tjänster, som har specialiserat sig på konsulentstödd familjehemsvård till barn och ungdomar. Prompting, som bedriver institutionell barn- och ungdomspsykiatri och Fabriken, som fokuserar på psykosocialt förändringsarbete till barn, ungdomar och familjer.

- Det här gör att vi täcker hela södra och mellersta Sverige, säger koncernchefen Ulrika Östlund. Och då menar jag inte bara geografiskt utan också att vi nu breddar utbudet på tjänster.

Koncernen kan nu erbjuda sina kunder en helhetslösning inom psykiatrisk vård.

- Den största vinsten är att vi stärker vår kompetens, framförallt när det gäller barn- och ungdomspsykiatri, säger Ulrika Östlund.

Den utökade verksamheten kommer även att innebära att verksamheten vid Neuropsyk utökas, men det är ännu för tidigt att ge några exakta siffror hur många nya arbetstillfällen det blir.

Mer läsning

Annons