Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vd-byte görs i Flästa Källa

/
  • Karin Eriksson blir ny vd för mineralvattenbolaget Flästa Källa.Foto: Martin Östergårds/Arkiv
  • Hans Degerman slutar som vd, men kommer även i fortsättningen att stå till styrelsens förfogande som rådgivare.Foto: Leif Larsson/Arkiv

Efter två år lämnar Hans Degerman vd-posten i Flästa Källa AB. Han ersätts av Karin Eriksson, som är jord- och skogsbrukare i Flästa.

- Karin driver gården Jon-Hans, varifrån själva vattenkällan en gång avstyckades, säger styrelseordföranden Olle Eriksson.

Annons

Mineralvattenbolaget Flästa Källa har haft det motigt den senaste tiden. Först sade miljö- och byggnämnden i Bollnäs nej till den föreslagna lokaliseringen inom vattentäktens inre skyddsområde.

Därefter gick också länsstyrelsen på samma linje.

- Men vi har inte alls gett upp, vilket också framgått under senare tid. Nu avvaktar vi vad länsrätten och miljödomstolen säger, men vi tittar också på andra alternativ för placeringen av den nya anläggningen, säger Karin Eriksson.

Hon är inte nykomling i sammanhanget. Sedan tidigare är hon styrelseledamot i bolaget och har i den rollen deltagit i utredningsarbetet inför en produktionsstart.

Om Flästa Källa hittar en lösning får hon också leda arbetet med en nyemission för att tillföra företaget ytterligare kapital.

- Det ska bli spännande, det blir en utmaning, säger hon.

Jon-Hans är också tänkt att ge namn åt det nya mineralvattnet när det ska ut på marknaden. Den geografiska kopplingen till källan ska ge skjuts åt produktlanseringen.

Vid Jon-Hans driver Karin Eriksson, som är 51 år, ett jordbruk baserat på odling av spannmål. Det kombineras med skogsbruk.

- Jag kom hit vid sex års ålder. Sedan 1985 har jag varit egen företagare, säger hon.

Hon tillträder vd-posten i Flästa Källa AB omedelbart och efterträder alltså Hans Degerman.

Den senare tycker att det är hög tid för vd-skiftet. Själv hoppade han in på posten för två år sedan efter att Curt Landin tvingats lämna befattningen på grund av oenighet med styrelsen.

- Det var meningen att jag skulle stanna 3–4 månader som en tillfällig lösning. Nu är jag 72 år och det finns all anledning att trappa ned, säger Hans Degerman.

- Bolaget är nu i en slags vågfas. Löper det som vi hoppas tar allt snart fart på allvar. Då behövs det någon som kan lägga all kraft i processen.

 

 

Mer läsning

Annons