Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växbobarnen kan gå kvar på Kilberg

De barn från Växbo skola som valde Kilberg kommer även i fortsättningen att få skolskjuts enligt det löfte som gavs då Växbo skola lades ner. Det beslutade barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott på onsdagen.

Annons

Arbetsutskottet behandlade skolskjutsfrågan då ett tjänstemannaförslag om nya områdesindelningar inom grundskolan. Där gränsen mellan Rengsjö skola och Kilbergsskolan går strax öster om avfarten till Larvik.

För de som bor öster om den gränsen är Rengsjö närmaste skola. Men de som bor väster om gränsen har närmare till Kilberg.

Tidigare i år fattades beslut om nya skolskjutsregler. De reglerna innebär att skolskjuts endast beviljas till närmaste kommunala skola.

Det innebär också att 14 elever från Växbo, vilka valde Kilbergsskolan, i fortsättningen bara skulle få skolskjuts till Rengsjö.

- Men vi ordnar skolskjuts för Växbobarnen både till Rengsjö och Kilberg. Under en övergångstid. Alltså fram till dess att de elever som nu valt Kilberg går ut sexan, förklarar Jan Lahenkorva (S) ordförande i barn och utbildningsnämnden.

 

Mer läsning

Annons