Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Växbo lin kan vinna ärofyllt pris

/
  • Hanna Bruce, vd för Växbo Lin har kommit ett steg närmare sitt mål – att vinna Stora Turismpriset.

Växbo Lin har nominerats till Stora Turismprisets regionfinal i Gävle den 9 september. Vinnaren där blir finalist i Stora Turismprisets riksfinal i Stockholm den 28 oktober.

Annons

- Det här betyder väldigt mycket för Växbo lin. Att vinna Stora Turismpriset är ett av våra mål, sedan Jacob och jag tog över Växbo Lin. Det är en ära att vara nominerad, för turismen är en viktig del av utvecklingen av våra produkter. Det här är en bekräftelse att vi är ett intressant turistmål över på det rikstäckande planet, säger Hanna Bruce, vd för företaget.

* Vad betyder det att ni är nominerade?

- Det betyder mycket för både Jacob och mig och all personal. Vi vill bli bäst på turism och det här är en enorm motivation.

* Varför blev just ni nominerade, tror du?

- Tror och hoppas det beror på att vi har ett brett utbud och ett besök hos oss är en upplevelse oavsett vilket skede i livet man är i. Vi har en nivå som passar allas plånböcker och livssituation.

* Om ni vinner Stora Turismpriset får ni en prissumma på 100 000 kronor. Vad ska ni göra för pengarna, i så fall?

- Äran är viktigast. Men om vi vinner har vi en lång önskelista som att bygga om lite i fabriken, skaffa fler vävstolar... det finns flera investeringar på gång.

* Växbo Lin har utsetts till Årets företagare i Bollnäs kommun 2010. Du har utsetts till Årets färgstarkaste kvinna samt Rengsjöhare. Vad är det som händer?

- Ja, vi bara njuter så länge det varar. Allt är jätteroligt. Tyvärr kan vi inte vara med på regionfinalen i Gävle, alla anställda på Växbo Lin är i Milano då. Vi måste hitta någon som kan vara i Gävle i vårt ställe.

Stora Tursimpriset delas årligen ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom tursim, med Tillväxtverket som huvudman. Det sker totalt sex regionfinaler i Sverige. De övriga nominerade i Gävles regionfinal är Orsa Björnklitt och Ramundbergets Alpina. Utdelningen av Stora Turismpriset 2010 sker i samband med Svenska Rese- och Turistgalan den 28 oktober i Stockholm.

Mer läsning

Annons