Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenspelet räddat – igen

Vattenspelet i sjön Vågen i Bollnäs ska sättas igång omedelbart. Det beslutade kommunstyrelsen på fredagen – och anslog 55 000 kronor ur sitt anslag för oförutsedda utgifter.

Annons

Häromdagen stod det klart för ledande kommunpolitiker att tekniska nämnden inte har avsatt några pengar till driften av vattenspelet i sommar.

- Vi prutade bort den kostnaden redan i fjol, kommenterade nämndens ordförande Kenneth Nilshem (C) – och påminde om att det var kommunstyrelsen som tog på sig kostnaden förra sommaren.

Med kort varsel kom frågan kom upp som ett extraärende vid kommunstyrelsens möte på torsdagen – och beslutet blev att tekniska nämnden får 55 000 kronor till driftskostnaderna, under förutsättning att vattenspelet sätts i funktion omedelbart.

Inför nästa år ska kostnaden dessutom arbetas in i kommunstyrelsens budget.

- Vi vill undvika att det här kommer upp igen – och tekniska vill ju bli av med det, sa kommunalrådet Evy Degerman (C) när hon presenterade förslaget.

Vattenspelet är också ett signum för Bollnäs – och dessutom viktigt för att motverka algblomning i Vågens vatten, konstaterade hon.

Mer läsning

Annons