Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka upptäckt vid Vågen

/
  • Vid gångvägen efter Vågen porlar vatten fram ur snön. Kanske är Helsingevatten nu den stora vattenläckan på spåret.

Fortfarande forsar 50 000 liter vatten i timmen ut någonstans i centrala Bollnäs. Men nu har i alla fall en större vattensamling hittats – vid sjön Vågen i närheten av Lortbäckens mynning.

Annons

- Det ger i alla fall hopp att vi kan vara den stora vattenläckan på spåren, säger Anders Jedebäck-Lindberg vid Helsingevatten.

Det var en hundägare som var ute och rastade sin vovve på torsdagsmorgonen som larmade Helsingevatten. Nedanför gångvägen som går efter Vågen porlade vatten.

- Men det märkliga i det här är att vi inte har någon vattenledning just där. Vattenläckan måste vara högre upp mot kyrkan. Där finns en större stamledning. Just nu utgår ifrån att läckan är där någonstans, säger Anders Jedebäck-Lindberg.

Längre bort rinner Myrbäcken, även kallad Lortbäcken, ut i Vågen men Helsingevatten konstaterar att vattnet som nu porlar upp vid gångvägen inte har något att göra med bäcken.

Under torsdagseftermiddagen och befann Anders Jedebäck-Lindberg och Anders Norell kring Bollnäs kyrka för att öppna vattenlock och stänga av ventiler, för att med hjälp av hörseln lyssna om de fortfarande kan höra vatten.

- Vi utgår från att det är den här vattenläckan som gäckat oss, säger Anders Jedebäck-Lindberg.

Mer läsning

Annons