Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varsel för 67 i Bollnäs

Arbetsförmedlingen har fått varsel om att 67 personer inom barn- och utbildningsförvaltningen i Bollnäs riskerar uppsägning i samband med planerade neddragningar i höst.

Största neddragningen planeras på gymnasiesärskolan Höghammar.

Annons

Arbetsgivare är skyldiga att lämna varsel om driftsinskränkning till arbetsförmedlingen, om minst fem anställda berörs. Och när antalet anställda vid de kommunala gymnasieskolorna i Bollnäs nu ska anpassas till färre elever, har kommunen lämnat varsel för 67 personer.

Det är färre än antalet tjänster som ska bort vid skolorna – i första hand vid Höghammar i Bollnäs.

- Det beror på att ett antal anställda har fått särskild avtalspension, några går i ålderspension, andra tar tjänstledigt och en del visstidsanställningar återbesätts inte till hösten, säger personalutvecklaren Agneta Aasa-Liljebäck på barn- och utbildningsförvaltningen.

Nu pågår så kallade turordningsförhandlingar om vilka som kommer att sägas upp och förhandlingarna berör hela barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet. Det innebär till exempel att personal med lång anställning på Höghammarskolan kan erbjudas omplacering till en annan skola i kommunen – där någon med kortare anställningstid kan komma att sägas upp i stället.

Mer läsning

Annons