Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värmare för fler på parkeringen

Nu ska fler än kommunanställda få möjlighet att hyra motorvärmarplatser på stadshusparkeringen.
- En enkätundersökning får visa hur stort intresset är, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg.

Annons

Fram till vårvintern 2009 fanns 65 parkeringsplatser med motorvärmare på en del av stadshusparkeringen i centrum. Platserna var reserverade för kommunanställda, som kunde hyra dem under perioden september–maj.

När de gamla värmarna dömdes ut och plockades bort, upptäcktes det nämligen att detaljplanen för området inte tillåter att platser reserveras där.

Nu håller kommunens samhällsbyggnadskontor på att ta fram en ny detaljplan, som ska göra det möjligt att reservera platser igen. Men på grund av arbetsbelastningen kommer det inte att hinnas med före vintern – och därför diskuteras nu en tillfällig lösning.

- Tanken är att man ska kunna hyra en nyckel till en motorvärmare – men inte en speciell plats, säger gatuchefen Ylva Jedebäck Lindberg.

Planen är också att de nya motorvärmarna ska kunna hyras av vem som helst, inte bara för kommunanställda.

De priser som föreslås är 1 500 kronor för hela vintersäsongen, 400 kronor för en månad och 50 kronor för ett dygn.

Hur många motorvärmarplatser som ska byggas, beror på intresset. Tekniska förvaltningen genomför just nu en enkätundersökning bland kommunanställda och på andra arbetsplatser i centrum. Lappar har också lagts ut på parkerade bilar på stadshusparkeringen.

Mer läsning

Annons