Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargas hoppas på tredje gången gillt

/
  • Håkan och Eva Vargas Sundberg som driver Vargas vildmarkslodge kan vinna det ärofyllda priset Grand Travel Awards Ekoturismpris för 2010.

Vargas vildmarkslodge i Finnskogen har nominerats till Grand Travel Awards Ekoturismpris för 2010. Det är tredje gången som företagarna Eva och Håkan Vargas Sundberg blir nominerade:
- Det är ett ärofyllt pris och nu hoppas vi på tredje gången gillt, säger Eva Vargas Sundberg.

Annons

Varje år utser Svenska Ekoturismföreningen tillsammans med branschtidningen Travel News vinnaren av Grand Travel Awards ekoturismpris. Men det är turisterna själva som föreslår vilka tre turistföretag som blir nominerade.

- Det är våra gäster som föreslagit till Svenska Ekoturismföreningen att vi ska vinna. Det är verkligen ett fint mått att gästerna tycker om den upplevelsen vi erbjuder, säger Eva Vargas Sundberg.

Förutom Vargas vildmarkslodge är "Birdsafarisweden", en fågelskådningsarrangör i Västmanland samt "Nutti Sámi Siida" som erbjuder samiska upplevelser i Jukkasjärvi i Lappland, nominerade till priset.

- Man kan jämföra utmärkelsen lite som Oscarsgalan för filmfolk. De som vann förra gången fick stor uppmärksamhet inom turismbranschen, säger hon.

Torsdagen den 11 februari avgörs det vem som vinner Ekoturismpriset.

Mer läsning

Annons