Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valturné utanför grindarna

/
  • På onsdagen besökte Raimo Pärssinen och Anders Nilsson NCC: s byggarbetsplats vid värmeverket i Bollnäs.

På onsdagsförmiddagen träffade socialdemokraternas distriktsordförande Raimo Pärssinen och fackförbundet Byggnads avdelningsordförande Anders Nilsson, NCC: s anställda på bygget vid värmeverket i Bollnäs. Men de fick göra det utanför grindarna.

Annons

- Bedrövligt, kommenterar Raimo Pärssinen byggbolaget NCC: s beslut, där man inte tillåter politiska möten på sina arbetsplatser.

- Vi har åkt runt på arbetsplatser i flera år och jag har aldrig tidigare varit med om att vi blivit nekade inträde, säger Anders Nilsson.

Det var i samband med Byggnads valturné som Nilsson och Pärssinen ville besöka arbetsplatsen på värmeverket i Bollnäs och träffa byggarbetarna som bygger det nya kraftvärmeverket. Men NCC sa nej till att släppa in dem och hänvisade till ett policybeslut där företaget hävdar att all politisk aktivitet ska ske på de anställdas fritid och utanför företagets verksamhet.

Arbetsplatsen ska vara politiskt neutral menar företaget det spelade det ingen roll att Pärssinen och Nilsson tänkte träffa arbetarna under deras frukostrast.

Därför fick de nöja sig med att stå utanför grindarna och vänta på de byggjobbare som ville komma och prata.

- Det verkar som om man inte vill se en politisk diskussion bland sina anställda, säger Anders Nilsson. De är väl rädda för att de anställda ska vakna.

Mer läsning

Annons