Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallsta föll på målsnöret i Vi i femmans länsfinal: "Jättenöjda med att vi har gått så här långt"

Det blev förlust till slut – men Vallstas femmor var så nära vinst som det bara går i Vi i femmans länsfinal.

Annons

Vallstas kunniga duo Tilda Lindström och Fredrik Hansson svarade rätt på det mesta under hela länsfinalen, som avgjordes i Gasklockorna i Gävle på tisdagskvällen. Ändå räckte det inte riktigt till seger, men oj så nära det var...

Inför sista delmomentet – "stegen", där lagen får ledtrådar upplästa för sig enligt samma modell som i SVT:s program På Spåret – ledde Vallsta med tre poäng över Vikingaskolan från Gävle.

Läs också: Vallsta skola till final i Vi i femman

Vallsta valde att svara på den högsta nivån, som skulle ge tio poäng. Tilda och Fredrik svarade att Blå kongo, Asterix, Magnum Bonum, Bintje var olika varianter av äpplen.

Vikingaskolan svarade inte förrän på fyrapoängsnivån, då de hade fått så många ledtrådar ytterligare att de prickade rätt svar – potatis.

Det gav Gävleskolan vinsten med en enda poängs marginal, 28-27.

TV: Vallstaeleverna taggar inför delfinalen

– Vi var inte helt säkra där på tio poäng, men vi trodde att det var äpple så vi chansade lite. Det var väl på sex poäng sen som vi förstod att det var potatis och att vi svarat fel, berättar Tilda Lindström efter den stenhårda och spännande kunskapskampen som svängde fram och tillbaka under hela finalen.

Tilda Lindström var inte ett dugg nedslagen, trots att vinsten var så nära:

– Nä, det känns jättebra ändå. Jag menar, vissa kom ju inte ens med i tävlingen.

Vad har varit det bästa med att tävla i Vi i Femman tycker du?

– Det har varit en upplevelse. När jag är sextio år och har barnbarn så kan jag berätta att vi gick ända till länsfinal. Jag trodde verkligen inte att det skulle gå så bra, jag trodde att vi skulle förlora direkt i kvartsfinalen men det gjorde vi inte. Alla i klassen är jättenöjda med att vi har gått så här långt.

Läs också: Vallsta vann kvartsfinalen

Äntligen! Nu finns Helahälsingland som app. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning