Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utlovade besked kom inte heller nu

/
  • Beskeden om Brotorget fortsätter att dröja. Några nya klargöranden blev det inte heller den här gången.
  • Tor Wådell bekräftar att hans företag tillfrågats två gånger om köp av gamla Domusfastigheten och byggrätten på Brotorget.

Beskeden om gallerian på Brotorget fortsätter att dröja trots tidigare löften. Samtidigt står det klart att Wådell Invest AB tackat nej till att köpa gamla Domus-fastigheten och byggrätten på torget av Sjaelsö.

- Vi har fått två erbjudanden via mäklare, säger styrelseordföranden Tor Wådell.

Annons

Under onsdagen var det meningen att det skulle komma klargöranden kring Brotorgsprojektet.

Men samtalen mellan kommunen och Sjaelsös representanter Carsten Lönne och Anders Tojkander rätade inte ut frågetecknen i det segslitna ärendet.

- Vår gemensamma ambition från Sjaelsös och kommunens sida är fortfarande att bygget ska igång, säger kommunalrådet Olle Nilsson Sträng (S).

- Nu ska vi fortsätta jobba vidare tillsammans för att försöka lösa detta, men det kan bli någon annan än Sjaelsö som kommer att utnyttja byggrätten.

Enligt Olle Nilsson Sträng känner kommunen också till företag inom handeln som är intresserade av att etablera sig i Bollnäs och som skulle kunna bidra till att en exploatör vill fullfölja bygget på torget.

Men i övrigt är han sparsam med kommentarer.

Ännu mer knapphändiga är uppgifterna från Sjaelsö.

- Jag har ingen kommentar förrän tidigast under torsdagen, säger vd Pero Popovski.

Redan tidigare har det dock framgått att företaget via mäklare gjort både sonderingar och konkreta förfrågningar hos andra företag. Linnbro Förvaltnings AB i Bollnäs kontaktades och även Wådell Invest tillfrågades tidigare i år om ett köp av gamla Domus (Lindexhuset) och byggrätten.

Wådell Invest har därefter fått ytterligare en konkret förfrågan.

Men Tor Wådell dementerar bestämt att det finns något intresse från hans företag.

 

 

 

 

 

Mer läsning

Annons