Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppskjutet beslut om Växsjö

/
  • Marcus Nygren (S), som själv har barn i Växsjö skola, tillbringade mycket tid i talarstolen på måndagskvällen – och fick många applåder från åhörarna.

Växsjö skolas framtid blev den stora frågan i kommunfullmäktige på måndagskvällen. Men beslutet om nedläggning – eller inte – kommer att fattas tidigast i februari, efter ytterligare utredning.

Beslutet möttes med applåder från läktaren, där många föräldrar följde debatten.

Annons

Den 1 oktober föreslog kommunstyrelsen att Växsjö skola norr om Bollnäs ska läggas ner – i stället för att rustas, som fullmäktige beslutade i somras.

Motiveringen till ändringen var i första hand att en upprustning skulle bli för dyr (närmare 9 miljoner, enligt en beräkning) i det ekonomiska läge som råder i kommunen.

Enligt den ursprungliga planeringen skulle ett beslut om skolans framtid ha fattats vid fullmäktiges sammanträde igår kväll. Men inför mötet hade det största partiet, socialdemokraterna, enats om att föreslå en återremiss till kommunstyrelsen – och partiet har drygt den tredjedel av ledamöterna som krävs för att få igenom ett sådant beslut.

- Vi vill ha flera frågetecken uträtade som underlag för det kommande beslutet, motiverade Anita Blomqvist. Hennes (och S-gruppens) förslag var att utreda och kostnadsberäkna vilka investeringar som är "oundvikliga och nödvändiga" på skolan – och redovisa resultatet för kommunfullmäktige den 22 februari 2010.

Debatten blev drygt två timmar lång, men beslutet blev till slut det väntade – återremiss till den 22 februari.

Läs mer i tisdagens Ljusnan.

Mer läsning

Annons